У Спортско културном центру свечаном академијом је обележена 145. година Црвеног крста Обреновац. Овом приликом заслужним за рад Црвеног крста Обреновац су уручена признања.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је исказао велико признање волонтерима Црвеног крста.

– Оно што карактерише живот не само у ванредним околностима него и обичан живот јесте те неке врсте ратова и циљева које свако од нас ставља пред себе и увек се осећа поносним када победи. Једини истински победници излазите Ви, волонтери Црвеног крста, организација Црвеног крста која нас учи хуманости и човечности. Ви који у сваког победника и пораженог усађујете прави осећај победе – рекао је Чучковић.

– Данашњи рођендан који обележавате представља само један догађај у низу јер сте већ сутра са народом и уз народ и надам се да ће тако бити у вековима који су пред нама – поручио је Чучковић.

Дивна Сокић, секретар Црвеног крста Обреновац је подсетила да је Црвени крст у свим кризним околностима био уз становнике општине Обреновац.

– Нисмо никада заборавили наше најугроженије суграђане којима у континуитету пружамо помоћ. Активни смо у домену организовања акција добровољног давања крви, као и у програмима прве помоћи и промоције здравља и деловања у несрећама, што успешно спроводимо у сарадњи са образовним установама из наше општине – изјавила је Сокић.

– Црвени крст Обреновац се налази у новим просторијама које су потпуно адекватне за рад ове организације и због тога у име Црвеног крста, волонтера и свих оних којима је наша помоћ потребна ја кажем једно велико хвала – саопштила је Сокић.

Проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије посебно је похвалио ангажовање припадника Црвеног крста Обреновац током поплава 2014. године.

– Црвени крст Обреновац је тада показао колико је добро организован, колико је велики и јак и колико је однос међусобне подршке општине и Црвеног крста допринео да велики број људи који су били захваћени поплавама буду збринути и да се осете да нису сами. Наравно, изазови се мењају данас присуствујемо још једном којег нисмо имали, то је пандемија, али опет Црвени крст је одговорио на прави начин – нагласио је Радовановић.