Од понедељка, 19. марта 2012. године, цена улазнице за редован термин рекреације жена на обреновачком базену уместо досадашњих 259,00 динара биће 120,00 динара, захваљујући Граду Београду-Секретаријату за спорт и омладину, који је  у значајној мери допринео реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.
 
Термини су понедељком и петком од 17.00 до 18.30 сати, уз употребу сауне. Цена ће се примењивати до краја 2012. године.
 
Женска популација, без обзира на године, има прилику да у посебно резервисаном ”женском” термину плива и вежба у базену два пута недељно у трајању од по један и по сат, уз помоћ стручних тренера. У истом термину, по препоруци лекара, може се користити и сауна.
 
Пливање је спорт који се препоручује као одличан начин рекреације који има значајну улогу у очувању доброг здравственог стања. Вежбе у води које су намењене женама су разноврсне и занимљиве. Спасиоци су стално присутни, као и лекар спортске медицине. Намера Спортско културног-центра “Обреновац”  је да приступачнијом ценом омогући већем броју жена да користи овај програм, јер позитивно утиче на расположење, општу кондицију и доприноси здравом начину живота.
 
Осим Секретаријата за спорт и омладину програм финансијски подржава и Градска општина Обреновац.