У сарадњи са Градском општином Обреновац и Секретаријатом за саобраћај данас је одржано општинско такмичење ”Пажљивкова смотра” за ученике нижих разреда основних школа.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац је изјавио да се такмичење ”Пажљивкова смотра” организује како би се проверило знање основаца из правила у саобраћају.

– Они ће овде показати своје знање и умеће које су стицали током школовања и на крају ће они најбољи бити награђени. Прошле године због епидемиолошке ситуације и мера које су биле на снази нисмо организовали ово такмичење, али сада када је епидемиолошка ситуација стабилизована  у могућности смо да им обезбедимо ово такмичење – поручио је Станојевић и додао да на данашњем такмичењу учествују ученици другог разреда из свих основних школа са територије општине Обреновац.

Станојевић је напоменуо да ће прве три најбоље екипе као награду добити бицикле са кацигом као и пехаре.

– Циљ је јасан, да у будућности сво ово знање могу да примене на улици, јер саобраћај је свуда око њих – нагласио је Станојевић.

Драгана Весић, председник удружења ”Зелени талас” је истакла да Градска општина Обреновац и Секретаријат за саобраћај финансирају пројекат за безбедност деце.

– Овај пројекат је прво обухватио такмичење на нивоу сваке школе, а онда је свака школа своју најбољу екипу послала на општинско такмичење – рекла је Весић.