Канцеларија за младе и Градска општина Обреновац организују припремну наставу за упис на факултете за ученике завршних разреда средњих школа.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац је изјавио да се по угледу на припремну наставу за ученике основних школа по први пут организује и додатна настава за средњошколце.

– Почетком другог полугодишта пустили смо анкету свим директорима који су то проследили ђацима. Ученици су бирали предмете који су им потребни за упис на факултете. У Пољопривредно-хемијској школи имамо часове хемије у Техничкој имамо пословну економију и српски језик, док у Гимназији имамо српски језик и математику – рекао је Мирићић и додао да је задовољан са одзивом ученика.

– Препознали смо потребу ове године да због великог броја часова који су имали онлајн да имају управо и тај вид часова уживо и подршку наставника. Ми смо ту као Градска општина да их подржимо и пожелимо пуно среће на пријемном, да упишу жељене факултете. То није крај наше бриге о њима, када постану студенти ми их награђујемо студентским стипендијама и летовањем на острву Закинтос. То је доказ да је Градска општина и Канцеларија за младе увек уз младе људе у Обреновцу – закључио је Мирићић.

Драгољуб Златановић, директор Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу је навео да свака помоћ у виду додатне наставе ученицима много значи.

– Канцеларија за младе и Градска општина Обреновац су подржале ову иницијативу. Мене радује што има доста ученика и велики је одзив, након анкете када су изабрали који ће предмет ми смо то одржали. Настава ће се реализовати буквално до самог полагања пријемног испита – саопштио је Златановић и додао да ће ученици додатне часове хемије похађати два до три пута недељно.