Поводом обележавања Светског дана животне средине радници Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине спроводе акцију уређења мобилијара у излетишту Забран.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је подсетио да је 5. јун Светски дан животне средине, који се обележава у 140 држава широм Света.

– С обзиром да је ове године тема обнова биодиверзитета на планети Земљи ми тај план спроводимо у току пролећне и јесење садње. Ове године смо се укључили у низ акција што смо имали прилике сви да видимо, укључили смо и грађанство у те акције и надамо се да ћемо у јесењем периоду наставити са тиме – рекао је Андрић.

– Са овим датумом, 5. јуном у суботу почела је декада обнове биодиверзитета која ће трајати до 2030. године и ми смо у складу са тиме прилагодили наше активности. У септембру ћемо наставити са садњом садница, а ове године пошто је садња прошла ми смо решили да 5. jун обележимо на тај начин што ћемо почети да сређујемо сва наша заштићена природна добра. Овде је у току једна врста радова, док смо у петак средили читав мобилијар у ”Јозића колиби” – изјавио је Андрић.

Он је следећу акцију најавио на излетишту ”Перило” која ће се одвијати током следеће недеље.