Данас је у великој сали биоскопа ”Палеж” одржано предавање за спортске раднике из области спортске медицине.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да се спорт у Обреновцу убрзано развија.

– Поред свих основних програма које подржава Градска општина Обреновац сви спортисти и спортски радници имају додатне могућности, ако они то желе да се стручно усавршавају. Данас имамо једно стручно предавање из области медицине и високог спортског школства. Мислим да ће бити корисно за све спортске раднике и то ће додатно побољшати квалитет спорта у Обреновцу. Битно је да су спортисти и спортски радници заинтересовани и да имају могућност да се додатно усавршавају – казао је Станковић.

Проф. Александар Ивановски, помоћник директора Високе спортске здравствене школе је навео да Висока спортско здравствена школа има дуго искуство у школовању спортских радника из области друштвено-хуманистичких и медицинских наука.

Проф. др Срђан Милосављевић, руководилац спортског смера на Високо спортској здравственој школи је рекао да је Обреновац град познатих спортиста.

– Оно што би практично свака спортска организација требало да има то су школовани тренери и школовани менаџери – поручио је Милосављевић.