Данас су завршени радови на изградњи примарне водоводне мреже за становнике месне заједнице Пироман и Бровић.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је цена 1000 литара питке воде из водовода једнака цени флаширане воде од пола литре.

– То је оно што ми данас овде спроводимо за мештане Пиромана и Бровића. Користим ову прилику да позовем све да искористе могућност и прикључе се на градску воду – навео је Чучковић и најавио почетак изградње водоводне мреже до месне заједнице Вукићевица.

Бранко Матић, директор Јавно комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац је на почетку изразио своје задовољство завршетком радова.

– Целокупан Пироман, Бровић и део Стублина сада има здраву и питку воду. Ми ћемо у наредном периоду урадити све секундаре у Пироману и Бровићу и настављамо даље са изградњом водоводне мреже ка Трстеници. Са друге стране за месец дана почећемо са изградњом примарне водоводне мреже од Грабовца до Вукићевице којом ћемо створити могућност да се током следеће године почне са прикључењем и осталих села која немају воду, а то су Дрен, Орашац и Љубинић. Тиме би апсолутно заокружили водоводну мрежу на територији општине Обреновац – изјавио је Матић.

– Рокове које смо себи поставили пре пет година скраћујемо овим за две године у корист грађана, а и нас самих. Здрава и питка вода је основ здравог живота – поручио је Матић и позвао становништво да се прикључи на водоводну мрежу.

Обрад Исаиловић, директор Дома здравља Обреновац је рекао да квалитет живота умногоме зависи од квалитета воде.

– По дефиницији Светске здравствене организације највећи број заразних болести је искорењен захваљујући питкој води која је квалитетна – казао је Исаиловић и додао да већину бубрежних болесника чине људи који немају приступ исправној пијаћој води.

Исаиловић је саопштио податак Светске здравствене организације по којем је у Свету оболело 1.500.000 деце због неисправне воде за пиће.

Драган Петровић, одборник у Скупштини Градске општине Обреновац је истакао да је ово велики дан за Пироман и Бровић.

– Данас смо овде захваљујући обећањима која се реализују. Омогућени су први прикључци дуж Ваљевског пута на градску водоводну мрежу, а ускоро ће бити изграђени и секундарни водови – изјавио је Петровић.