Данас је у градском парку у Обреновцу одржана традиционална дечија бициклијада на којој су најмлађи могли да науче основе безбедности у саобраћају. Учешће у бициклијади су узели малишани из вртића ”Цврчак”.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац је нагласио да је благовремена едукација о безбедности у саобраћају јако битна за најмлађе.

– Саобраћај је свуда око нас, нарочито у централном делу Обреновца где се налази и највећи број вртића. Наши најмлађи су у сталном контакту са саобраћајем и због тога су ове обуке веома битне – рекао је Станојевић.

Он је поручио да је Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац почела са едукацијом малишана.

– Већ смо обишли неколико вртића и у наредном периоду очекујемо да ћемо доћи до сваког вртића како би поделили материјал из којег ће они стицати додатно знање везано за саобраћај. Поздрављамо овакве акције и ово је веома корисно за њих. На овај начин имаћемо безбедну децу која ће знати како да се понашају од куће до вртића – закључио је Станојевић.

Надежда Вићентић из вртића ”Цврчак” је рекла да овакве манифестације имају пре свега едукативни значај.

– Бициклијади су предходиле многобројне саобраћајне радионице у сарадњи са родитељима где су деца усвајала знање из саобраћаја – изјавила је Вићентић и додала да је бициклијада провера стеченог знања.

Вићентић је изразила своје задовољство познавањем саобраћајних прописа које су малишани усвојили.