Веће градске општине Обреновац је донело Програм коришћења средстава буџета ГО Обреновац за 2012. годину опредељених за пољопривреду за субвенцију камате на краткорочне кредите одобрене од пословних банака носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава на подручју Градске општине Обреновац у 2012. години, којим је за ове намене определила средства у износу од 3 милиона динара.
 
Кредити по овом Програму су намењени физичким лицима – носиоцима породичног газдинства уписаног у Регистар пољопривредних газдинстава за набавку репроматеријала за ратарску и повртарску производњу и набавку прикључне – ситне механизације (плуг, тањирача, сетвоспремач, косилица, прскалица и сл.).
 
У зависности од висине захтева подносиоца и његове кредитне способности кредити могу износити од 50.000 до максимално 150.000 динара.У току године корисник може остварити право само по једном кредиту.
 
Са банком чија понуда буде најповољнија биће закључен уговор којим ће буџет Градске општине Обреновац преузети обавезу плаћања целокупног износа камате на све кредите одобрене по овом Програму, једнократно по доспећу кредита, односно до краја 2012. године.
 
Банке понуде достављају  у затвореним ковертама најкасније до понедељка, 26. марта 2012. године, на адресу: Градска општина Обреновац – председнику – Понуда – 11 500 Обреновац, ул. Вука Караџића бр.74.
 
Подношење захтева са пратећом документацијом вршиће се до расподеле укупно планираних средстава, а најдуже до 30. априла 2012. године.
 
Захтев за остваривање права на субвенцију камате подноси се Одсеку за финансије Одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности  Ураве ГО Обреновац, ул. Краља Александра I бр. 10ц, Обреновац.
 
Уз захтев корисник субвенције подноси:
– фотокопију личне карте
– фотокопију легитимације пољопривредног газдинства, односно потврду о упису у регистар пољопривредних газдинстава
– фотокопију наменског текућег рачуна отвореног код пословне банке.
 
Након пријема и обраде појединачних захтева исти ће бити прослеђени изабраној пословној банци на проверу кредитне способности и одобравање кредита. Уколико банци буде потребан додатна документација, за утврђивање кредитне способности, подносилац захтева је у обавези да је достави.