Будућу трасу БГ воза од Сурчина до Обреновца обишли су председници Градских општина Сурчин и Обреновац, представници фирме БГ воз и метро и представници Града Београда.

Стеван Шуша, председник Градске општине Сурчин изјавио је да ће изградњом нове трасе БГ воза Сурчин бити ближе Београду.

– Оно што је врло битно је да ћемо се кроз градску железницу толико приближити Београду да нам ни једно место у Београду неће бити даље од 15 минута – рекао је Шуша и додао да ће у будућности железнички саобраћај бити најзаступљенији вид превоза становника општине Сурчин.

– Оно што је улога Урбанистичког завода била све ове године у развоју Београда драго нам је да је и на нашем терену. Тако да ће БГ воз бити за будућност, клинце који се још нису родили – навео је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и подсетио да све Европске метрополе имају надземну железницу која спаја приградске делове.

Весна Тахов из Урбанистичког завода Београда нагласила је да ће изградњом нове трасе БГ воза приградске општине бити повезаније на доста ефикаснији начин.

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Града Београда је истакао да је изградња железнице приоритет у будућем развоју града.

– Ми смо пуно ствари већ започели по том питању и важно је рећи да је град већ имао неколико важних састанака са партнерима из иностранства, министарствима и инфраструктуром железнице. То је један крак Београдско железничког чвора који сада немамо, а који ће бити кључан за развој града у будућем периоду – изјавио је Младеновић и додао да је план да се градска железница интегрише у систем метроа.