У Основној школи у Дражевцу окончани су радови на завршетку фискултурне сале, свлачионица, тоалета и учионичког блока који је подразумевао уређење четири кабинета. Основну школу у Дражевцу посетили су данас председник општине Обреновац Жељко Јоветић и члан Општинског већа задужен за културу и oбразовање Новица Филиповац.  
 
– Ова сала је саграђена пре неколико година, али у њој није било ни подова, ни паркета, зидови нису били окречени, свлачионице и учионице нису биле завршене… Све је стало пре пар година због спора који је завршен на суду са претходним извођачем. Општина Обреновац је преузела послове, извршено је вештачење и крајем претходне године уведен је нови извођач и са 11 милиона динара урађене су четири нове учионице, сређени санитарни чворови, кабинети, свлачионице, завршена је сала, купљене су справе и реквизити – рекао је Жељко Јоветић у Дражевцу.
 
Радови су укључули постављање хидроизолације и термоизолације у фискултурној сали и ходницима, постављање подне и зидне керамике у ходницима и степеништу, израду паркета у фискултурној сали, опремање сале, израду подова и молерско фарбарске радове.

Директорка ОШ “Дражевац” Слободанка Смиљковић је рекла да ће салу користити 180 ученика у матичној школи, али да ће бити организована и спортска дружења за ученике из издвојених одељења.
 
– Сви једва чекамо да уђемо у салу и да деца почну да је користе, с обзиром да већ осам година немају, не само фискултурну салу, него немају где да изводе наставу физичког васпитања. То је до сада било у холу или испред школе. Деца су жељна и с нестрпљењем ишчекују улазак у овај простор. Чекамо примопредају справа и након тога можемо кренути са наставом. После распуста ћемо почети да користимо и други део, где су кабинети и учионице. Очекујемо најосновније опремање од Секретаријата за образовање, док је фискултурну салу општина Обреновац комплетно опремила и завршила  и то ће омогућити несметано одвијање наставе из свих предмета – казала је директорка.
 
 {youtube}pu2W0aYRcKI{/youtube}