Канцеларија за младе Градске општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, већ 11 година реализује програм ”Обреновац-град знања”.

Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета 2021. године.

Намера је да се кроз различите теме младима из Обреновца обезбеди:

  • оспособљавање за решавање проблема, повезивање и примену знања и вештина у даљем образовању, професионалном раду и свакодневном животу,
  • развој способности комуницирања, дијалога, осећања солидарности, квалитетне и ефикасне сарадње са другима и способности за тимски рад и неговање другарства и пријатељства.

Сав материјал потребан за извођење радионица обезбедиће Канцеларија за младе Управе ГО Обреновац. Учешће у пројекту за све полазнике ће бити бесплатно. Термини за извођење програма биће усаглашени према потребама и могућностима полазника, односно наставника, уз напомену да се сваки програм може додатно прилагодити. За реализацију активности користиће се простори библиотеке и СКЦ-а у Обреновцу.

Из Канцеларије за младе општине Обреновац наводе да је задовољство најавити програм летњих радионица, након дужег периода током којег није било већих окупљања.

– Овом приликом позивамо заинтересоване предаваче који ће држати радионице током летњих месеци, да осмисле програме за младе, који ће бити инспиративни и занимљиви младим људима – рекао је Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац.

Он је такође навео да ће програми и ове године бити прилагођени свим узрасним категоријама популације младих.

– И ове године, један део програма биће намењен студентима и средњошколцима, а програми ће трајати од 1. јула до 31. августа и одржаваће се у просторијама Канцеларије за младе, у Дому културе и Палежу, као и у осталим просторијама СКЦ-а по потреби и у просторијама Библиотеке ”Влада Аксентијевић” – истакао је Мирићић и додао да ће након избора радионица бити отворен позив за младе који ће се према својим интересовањима пријављивати за учешће на радионицама.

Овим путем позивамо заинтересоване из Обреновца да се пријаве за предаваче за одржавање обука, радионица, курсева, школа које ће обезбедити квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета 2021. године у периоду од 1. јула до 30. августа 2021. године.

Пријаву слати преко пријавног формулара.

Рок за подношење пријава је 10. јуна 2021. године. Детаљније информације могу се добити у Канцеларији за младе или на мејл kzm.obrenovac@gmail.com.