У току су припремни радови за асфалтирање саобраћајнице Вински пут  на територији месне заједнице Јасенак. У наредном периоду, планирано је да се асфалтира 700 метара једног од најзначајнијих путних праваца на простору ове месне заједнице. Данас су представници општине Обреновац посетили месну заједницу Јасенак.

Заменик председника Савета месне заједнице Јасенак Душан Радосављевић искористио је прилику и захвалио се Градској општини Обреновац, као и Јавном предузећу за изградњу Обреновца, што ће након дужег времена ишчекивања, путна деоница од изузетног значаја за мештане Јасенка, бити покривена асфалтом.

– Овај пут спаја село Јасенак са селима Вранић и Дражевац. Такође, овај путни правац битан је за све мештане који у овом делу села имају њиве, јер ће након асфалтирања моћи лакше да долазе до својих њива које обрађују – нагласио је Радосављевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, подсетио је да ће поред осталих грађевинских радова, изградња путева широм општине, обележити ово лето.

Према његовим речима, радиће се на изградњи како централних путних деоница, тако и путних праваца у сеоским месним заједницама.

– Радиће се на изградњи путне деонице од Барича ка самом уласку у град, те на реконструкцији кружног тока код Хотела и комплетне деонице до искључења код аутопута Милош Велики. Током извођења радова, очекујемо и веће саобраћајне гужве, међутим како су временски услови повољни, замолио сам да се неки грађевински радови обављају и током ноћних сати, да би се завршили што је пре могуће – навео је Чучковић.

Он је нагласио да ће се изградњом саобраћајница широм општине Обреновац, свим грађанима омогућити комфорнија свакодневица.

– Асфалт из правца Бољеваца, односно из Сурчинског краја биће завршен за 10 дана, први слој асфалта до самог моста је завршен, сада следи завршни хабајући слој до самог краја насеља Бољевци. Оно што је јако важно јесте да овај и Језерски крај  могу да добију своју аутобуску линију како бисмо направили пун квалитет живота за све грађане који овде живе и који су како Вински тако и Језерски пут и све остале саобраћајнице које нису биле изграђене, чекали деценијама – рекао је Чучковић.

Члан Већа општине Обреновац Алекса Ивошевић навео је, да су данас представници Градске општине Обреновац обишли и грађевинске радове на изградњи канализационе мреже у Конатицама.

– У том делу месне заједнице, где се гради канализациона мрежа, постоји сада проблем оштећене путне деонице, која ће у том делу у наредном периоду бити реконструисана, те ће до краја јуна бити пресвучена завршним слојем асфалта – истакао је Ивошевић.