На језеру Стара Очага у Лазаревцу организовано је такмичење у пецању ”Српски ратник” на коме је победила екипа из Конатица. Организатор овoг такмичења које се одржава шест година уназад је Удружење ратних војних инвалида.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је нагласио важност такмичења ”Српски ратник”.

– Традиционални турнир ”Српски ратник” шести пут по реду је нешти што изазива велику пажњу када су у питању групе људи које су много тога учиниле у претходним годинама и деценијама за ову државу. То су пре свега ратни војни инвалиди и борци ратова 90-их – изјавио је Станковић.

– Оно што ми можемо да учинимо је да увек присуствујемо као општинска екипа на оваквим такмичењима. Врло радо се одазивамо и оно што је веома важно је да се ти људи перманентно социјализују и да имају додатне факултативне активности, како би могли лепо да се друже на уређеној стази у Старим Очагама – рекао је Станковић.

Влада Стакић, председник Удружење ратних војних инвалида Обреновац се захвалио Скупштини Градске општине Обреновац, Секретаријату за социјалну заштиту и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Стакић је изразио наду да ће се овакве манифестације чешће одржавати у будућности.