У току је акција уклањања дивљих депонија на простору месне заједнице Дражевац. У овој месној заједници на сеоском гробљу, на иницијативу Савета месне заједнице, а у сарадњи са Градском општином Обреновац и Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” биће постављен контејнер за одлагање комуналног отпада.

Председник Савета месне заједнице Дражевац Влада Јовановић истакао је значај ове акције.

– Ово је велика акција, на овом простору, у месној заједници Дражевац, на гробљу, на Баљевачком путу никада раније није било контејнера. Захвалио бих се Градској општини Обреновац, Јавном комуналном предузећу ”Обреновац” и посебно члану Већа општине Обреновац Ивану Стојићу, који нам је изашао у сусрет по свим питањима. Овом приликом апелујем на мештане да сво смеће одлажу у контејнере, како би нам било чистије и како бисмо сачували село – рекао је Јовановић.

Он је истакао да у месној заједници Дражевац на више локација има дивљих депонија, те да ће се у наредном периоду радити на уклањању непрописно одлаганог комуналног отпада.

– Имамо обећање да наредних 5 дана, машине неће напуштати територију месне заједнице Дражевац, док се све депоније не очисте, не покоси гробље, центар села и не очисте спомен плоче, те се надам да ће мештани чувати животну средину и да ће нам село у будућности бити чистије – навео је Јовановић.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић, овом приликом похвалио је рад Савета месне заједнице Дражевац који се укључио у спровођење акција Савета за комунални ред општине Обреновац.

– Само на локацији на којој се сада налазимо, било је више од пет мањих депонија. У сарадњи са Јавним комуналним предузећем и Саветом месне заједнице Дражевац, ми смо обезбедили контејнер како наши суграђани не би више долазили у ситуације да праве депоније – рекао је Стојић.

Стојић је овом приликом апеловао на грађане да комунални отпад одлажу на прописан начин и подсетио на кабасте суботе, када службе Јавног комуналног предузећа по позиву грађана долазе и односе смеће.

Како истиче, важно је да грађани схвате значај очувања животне средине и како каже уместо да се надлежни баве уклањањем дивљих депонија, било би боље да су се мештани окупили како би отворили ново игралиште.

Он је нагласио да ће и Савет за комунални ред и даље радити на решавању комуналних проблема, те је позвао све суграђане да преко вибер апликације на број телефона 062/302-518 приављују комуналне проблеме заједнице.