Две реке – Сава и Колубара. Седам писаца на веслу прича седам оригиналних прича о природи. Да ли смо заборавили да припадамо природи?

Ово је сиже документарног еколошко-уметничког серијала “На веслу прича”, који ће премијерно бити емитован у две емисије на Другом програму Радио-телевизије Србије у петак 9. марта у 15:30 и 16. марта у 16:30. Поред премијерног и репризних емитовања на Првом и Другом програму мини серија ће бити емитована и на Сателитском и Дигиталном програму РТС.
Серијал “На веслу прича” у продукцији Удружења “Шта хоћеш” у оригиналној форми третира однос човека према природи, будећи уметничким садржајем виши ниво свести грађана у односу према животној средини. Традиционална, а изгубљена форма причања прича, беседе, добија оригиналним концептом серијала “На веслу прича” нову димензију.
 
 
Своје приче причају истакнути књижевници различитих генерација: Владимир Андрић, аутор антологијских серијала “Пустолов” и “Лаку ноћ, децо”; Слободан Стојићевић, аутор десет књига прозе и дугогодишњи слободни репортер Политике; Весна Алексић, један од најнаграђиванијих аутора за децу и адолесценте; Славко Стаменић, писац и аутор уџбеника српског језика за основну школу; Драган Бабић, кантаутор и сценариста серијала “Мој ујак”; Ана Бујић, добитница награде за роман године Савеза јеврејских општина Југославије и Александар М. Поповић, колумниста и књижевник. Сви аутори су из Обреновца, једне од еколошки најосетљивијих тачака Србије, и тиме је њихов ондос према природи још занимљивији.
 
 
Природна лепота река, сликане у ХД технологији, уједињена са оригиналном музиком и звуцима средине, даје јединствени осећај присуства тренутку стварања. Овај серијал се усуђује да сања о бољем свету који ће покретати обновљива енергија и људска креативност.
Композитор Владимир Лешић, дизајнер Коста Миловановић, спикер Александар Новаковић, сниматељ Борис Несторовић, организатор Александар Поповић, редитељ и аутор оригиналног концепта Растко Шејић.
 
Реализацију серијала је омогућила Градска општина Обреновац и агенције “Balkan Music Box”.