Храм у Скели, посвећен Светом Василију Острошком данас је место окупљања великог броја верника, који присуствују служби. Ово је друга година за редом, како се служи литургија у новоизграђеном храму. Међутим, радови на изградњи храма нису у потпуности завршени, у наредном периоду потребно је радити на додатном уређењу ентеријера, али и спољашњости храма. Према наводима надлежних, ове године планирано је извођење радова на ограђивању порте. Служби одржаној у част чудотворца Српске православне цркве Светог Василија Острошког, присуствовао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Одборник Скупштине општине Обреновац Милан Стојић нагласио је, да је данас храм Светог Василија Острошког у Скели, посетио велики број мештана.

– Због свих епидемиолошких мера, успостављених услед ширења вирусне инфекције, настојали смо да данашњи дан прославимо што је могуће умереније, међутим парохијани су у великом броју дошли у храм на службу, имамо и госте са стране – истакао је Стојић и додао да су грађани и Савет месне заједнице, заједно са Градском општином и Јавним предузећем за изградњу Обреновца истрајни у својим залагањима око изградње храма.

Како наводи Стојић, на изградњи храма у протеклом периоду завршен је значјан део посла, међутим потребно је извести још неке грађевинске радове како би храм у целости био изграђен онако како је првобитно замишљено.

Парох: протонамесник скељански Тихомир Пановић рекао је да су се, иако црква није још освећена, стекли услови да се служи литургија на дан храмовне славе.

– Имали смо капелу, која је била неусловна за служење литургије, међутим по изградњи храма, успостављени су услови за службу – рекао је Панић и закључио да је данас велики дан за  Српску православну цркву, будући да је Свети Василије Острошки веома поштован светац о чијим чуима сведоче многобројне књиге , али и верници.

Како истиче Панић, ово је једина црква која у нашој епархији слави Светог Василија Острошког.