На јавни позив за подношење  пријава за учешће на избору за успешног младог предузетника Београда 2012. у прописаном  року стигле су 23 пријаве.  Међу њима, четири су послали млади предузетници са територије општине Обреновац.
У овој фази, Регионални центар за развој МСП и предузетништва “Београд” проверава испуњеност формалних услова, после чега свој рад започиње стручни жири у саставу: проф. др Јасмина Омербеговић-Бијеловић, ФОН, Станија Вишекруна, заменица градског секретара за привреду и Миодраг Салаи, председник Извршног одбора  Привредне банке Београд.
 
На основу утврђених критеријума, пријаве и приложене  документације, стручни жири ће направити ужи избор од 5-10 кандидата који ће имати прилику да  лично представе своје пословне резултате, планове и приступ предузетништву на једнодневној манифестацији која ће се одржати у Привредној банци Београд АД (Београд, Булевар краља Александра 70).   

Проглашење победника и уручење вредних награда за три најбоља учесника, обавиће се  2. априла. Награде  је обезбедила  Привредна  банка Београд АД која је спонзор овогодишњег избора, а први међу награђенима  добиће путнички  аутомоибил марке “пежо 107” компаније  “Верано моторс”.

Регионални центар за развој МСП и предузетништва “Београд”, уз подршку  града Београда, и ове године  реализује  пројекат “Избор успешног младог предузетника Београда 2012.”. Циљ пројекта је да се пружи подршка и промовише предузетништво међу младима у Београду.

Поводом свог јубилеја, 40-годишњице рада, као спонзор пројекат је ове  године подржала Привредна банка Београд АД.