Мобилна екипа Дома здравља Обреновац спровела је вакцинацију на терену фудбалскок клуба ”Дубоко” из Мале Моштанице. Вакцину су примили играчи и мештани Мале Моштанице.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац се на почетку захвалио играчима и симпатизерима клуба.

– То је један одговоран чин, један чин храбрости због свих оних који не могу да приме вакцину. То су они који су оболели, то су они који су мали, наша деца. Мислим да ће спорт у Обреновцу одговорити изазову на овакав начин. Да здрави и радно способни људи искористе прилику у наредних неколико дана, до краја маја и јуна приме вакцину како би смо дошли до колективне заштите у Обреновцу и како би смо завршили са вирусом у нашем граду, а надам се и у целој Србији. Такође, желим да се захвалим и овим неуморним људима из нашег Дома здравља. Не постоји место у Обреновцу на ком неће доћи, на ком неће понети вакцине и на ком неће испунити жељу становника оних који желе да се вакцинишу – поручио је Чучковић и додао да су запослени у Дому здравља стуб развоја Обреновца.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да се општина Обреновац труди да у сваком виду побољша инфраструктуру на спортским објектима и теренима.

– Зашто то све радимо ако нема ко да посматра свој вољени тим и ако они не могу да спроведу на један безбедан начин тренажне процесе и такмичарске активности. Мислим да је овај пример јако важан. Користим ову прилику да позовем и остале клубове да искористе могућност да се вакцинишу како би заштитили себе, своје породице и омогућили да у оквиру спорта све може да функционише у будућности – закључио је Станковић.

Др Радослав Милошевић, начелник хитне службе Дома здравља Обреновац је поручио да акција вакцинације неће бити ограничена на један фудбалски клуб.

– У Обреновцу има 52 клуба и ми сматрамо да сви који су заинтересовани да се врате у нормалне животне токове, да могу да се баве спортом и да њихови навијачи могу да дођу на терене, једини прави начин је да буду вакцинисани – нагласио је Милошевић.

Иван Лазаревић, ФК ”Дубоко” Мала Моштаница се захвалио Градској општини Обреновац и Дому здравља као и свима који су узели учешће у вакцинацији.