Маја Станковић из Обреновца, ове године на такмичењу у Чачку под називом Bodybuilding and fitness championship трофеј 2021, освојила је прво место у категорији боди фитнеса. Како она истиче, у Обреновцу постоји велико интересовање за ову спортску диспилину, те је ове године у плану одржавање такмичења које ће додатно популаризовати овај спорт.

Припреме за такмичење трајале су 18 месеци, а како истиче победница интернационалног купа у Чачку, у овом спорту је јако дуго, готово цео свој живот.

– Прошле године такмичила сам се у категорији бикини фитнес, која захтева мање мишићне масе, мање сепарације мишића, односно захтева обликовано и затегнуто тело. Међутим боди фитнес је категорија у којој се такмичи мањи број жена, зато што је потребна већа мишићна маса, већа сепарација мишића – објаснила је Станковић.

Како је Маја овом приликом истакла, њено тело се дугогодишњим тренирањем изградило на посебан начин, односно удео мишићне масе постао је већи, те више није било услова да се такмичи у категорији бики фитнес, тако да ју је сачекала наредна такмичарска категорија, боди фитнес, у којој је и постигла успех.

– Најјача конкуренција долази из Србије, јер се доста девојака одавде такмичи. Оно што ме даље очекује јесу такмичења сваки наредни викенд, међутим мени најважније јесте државно првенство Србије које ће бити одржано 29. маја, када ће бити и квалификације за репрезентацију, те квалификације за одлазак на балканско првенство у Румунију – навела је Станковић.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић честитао је победу Маји Станковић и пожелео срећу и успех на будућим такмичењима.

– Обреновац је у фази развоја када је у питању боди фитнес, а број такмичара и уопште љубитеља ове спортске дисциплине је све већи. Како у заједници расте интересовање за овај спорт , у договору са Мајом дошли смо на идеју да направимо један озбиљан и реномиран трофеј Обреновца у боди фитнесу, што ће додатно промовисати овај спорт – рекао је Станковић.