Привредно друштво ТЕ “Никола Тесла” у Обреновцу 42. годину постојања и рада обележава уз потврду успеха свог рада производним рекордом од 20 милијарди 206 милиона киловат часова електричне енергије, оствареним крајем прошле године, и рекордним довозом угља из Рударских басена “Колубара” што је незабележени резултат чак и у европским размерама.
 
Поред производних резултата и сви технички параметри везани за поузданост расположивост и повећање снаге ТЕНТ-ових капацитета, и значајно смањење потрошње угља, такође су били на европском нивоу, истакнуто је 7. марта на свечаности у ТЕ “Никола Тесла А” одржаној поводом дана компаније. Пригодном пословном скупу присуствовали су представници Европске делегације, јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА), Електропривреде Србије, Агенције за енергетику ЕПС-а, Привредне коморе Београда, локалне самоуправе, Српске православне цркве и друге угледне званице.

– У условима када нам ни временске прилике нису биле наклоњене, вишемесечна суша из претходне године почетком ове претворила се у “мини ледено доба”,  искористили смо као шансу, али и обавезу да својим активностима превазиђемо све тешкоће и уз стабилан и поуздан рад постројења и максимално ангажовање запослених одговоримо својим обавезама и обезбедимо стабилно снабдевање потрошача електричном енергијом – рекао је Петар Кнежевић, директор ПД ТЕНТ на свечаности поводом Дана ТЕНТ-а.

– Достигли смо врх, али се на томе нећемо зауставити. У наредној фази која је пред нама наш задатак је да повећамо снагу блокова, модернизујемо постројења и до краја реализујемо еколошке пројекте, пре свих, пројекат одсумпоравања. У плановима за будућности посебно је значајно изградити нове капацитете како бисмо још успешније и ефикасније могли да одговоримо своме месту и улози у Електропривреди Србије – истакао је директор Кнежевић изразивши захвалност запосленима, извођачима радова и иностраним партнерима на уложеном труду, знању и способности и искуству да од ТЕНТ-а створе ово што је данас.

Обраћајући се присутнима Ђорђи Биљановски, заменик директора ПД ТЕНТ, најавио је пројекте који ће у наредних неколико година бити на листи приоритета ПД ТЕНТ. За текућу годину предвиђени су ремонти блокова Б1(прва фаза 180 дана) и А5 (120 дана).

Уз честитке поводом празника ПД ТЕНТ Ивана Зељковић, генерални секретар Привредне коморе Београда, нагласила је да је то привредно друштво добило кандидатуру за награду Привредне коморе Београда која се сваког маја додељује најуспешнијим привредницима земље. Она је наговестила да ПД ТЕНТ има велике шансе да то престижно признање и добије изразивши уверење да ће то бити добар стимуланс за још боље резултате. Томе приликом уручила је директору ПД ТЕНТ монографију “Пут ка врху” на чијим страницама, како је рекла, ТЕНТ има већ заслужено место.

У културно забавном делу свечаности наступили су Наталија Лазић и Петар Рашић, који су представљали Обреновац на недавно одржаном музичком такмичењу “Ја имам таленат”.
 
Извор: www.tent.rs