У току су грађевински радови на реконструкцији путне деонице у насељу Језерски вис у месној заједници Мислођин. Ова путна деоница након завршне фазе радова, која подразумева асфалтирање, постаће проходна за саобраћај и као таква алтернативни правац за моторна возила, у случају већих саобраћајних гужви на главним саобраћајницама. Данас је радове на изградњи пута у Мислођину, обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.

Председник Савета месне заједнице Мислођин, Саша Маричић објаснио је динамику извођења радова на путној деоници у насељу Језерски вис.

–  Реконструкцијом овог пута предвиђено је да се уради проширење пута и пресвлачење, а завршна фаза радова јесте управо асфалтирање. Овај пут је од изузетне важности, будући да повезује са леве стране Барич,  а са десне стране Јасенак – истакао је Маричић.

Након реконструкције ове путне деонице, лакше ће се долазити до манастира Светог Христифора, по чему је такође значајна ова саобраћјница.

– Свако ко долази из правца Барича или Јасенка, овим путем може доћи до манастира, где је предвиђено да се овај пут у наредном периоду споји са још једном путном деоницом – рекао је Маричић и додао да су ови радови показатељ да се једнако улаже у све делове месне заједнице Мислођин.

Влада Републике Србије покренула је пројекат изградње недостајуће комуналне инфраструктуре, конкретно канализационе мреже, а пројекат носи назив ”Чиста Србија”.

Према речима директора Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранка Матића, у наредном периоду према овом пројекту, планирана је изградња недостајуће инфраструктуре широм месне заједнице Мислођин.

– Градска општина Обреновац у овом тренутутку партиципираће у пројекту, улагањем 35 до 40 милиона динара. Један од приоритета када је изградња канализационе мреже у питању, јесте месна заједница Мислођин, где ће се радови обављати пре свих у насељу Кованчини, а потом на путу ка Степојевцу – навео је Матић.

Поред месне заједнице Мислођин, у оквиру поменутог пројекта, радиће се на изградњи канализационе мреже у насељеним местима месних заједница Барич, Звечка, Бргулице, као и насељеним деловима месних заједница Младост и Кртинска.