Данас је спроведен процес имунизације у месној заједници Звечка. Грађани који су желели да се вакцинишу, могли су то да учине без претходног заказивања, доласком на мобилни вакцинални пункт у овој месној заједници. Пункт за вакцинацију грађана у Звечкој, данас су посетили председник Републике Србије Александар Вучић, министар здравља Златибор Лончар, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић  и в.д. директора ”Електропривреде Србије” Милорад Грчић.

Вучић је приликом обиласка мобилног пункта за вакцинацију у месној заједници Звечка поручио грађанима, да се вакцинишу у што већем броју, како би пружили допринос очувању здравља и повратку социјалног живота.

Он је истакао, да је важно да пре свих изађемо из короне, како бисмо могли да се посветимо раду, послу и животу, те да бисмо стигли да урадимо све оно што нисмо до сада урадили.

Вучић је нагласио важност мобилних пунктова, јер како каже они би требало да помогну грађанима да се лакше и што је могуће брже вакцинишу.

– Људи се често питају зашто је то све важно за нас, зашто претерујемо и инсистирамо да се вакцинишемо. Инсистирамо због здравља сваког нашег човека, наших живота – објаснио је Вучић.

Такође, он је на крају замолио грађане да ред за чекање на вакцинацију буде већи и подсетио да је он примио вакцину кинеског произвођача, те да није имао контраиндикације и да се због саме имунизације осећа сигурније и слободније и самим тим спремнијим да планира будућност.

Диреткор Дома здравља Обреновац Обрад Исаиловић изнео је податке о приметном порасту мотивације код грађана у протеклих неколико дана, када је у питању процес имунизације.

– До јучерашњег дана, у просеку на дневном нивоу без претходног заказивања, на вакцинацију долазило је око 100 грађана, међутим већ током јучерашњег дана процесу имунизације приступило је око 280 грађана општине Обреновац. Данас су грађани мотивисани додатно и доласком председника Вучића, као и најавама да ће сваки вакцинисан грађанин бити додатно стимулисан са 3.000 динара.

Чучковић је позвао све грађане који желе да се вакцинишу, да искористе могућност и дођу на неки од расположивих вакциналних пунктова широм општине Обреновац, као и у просторије Дома здравља, где се редовно обавља процес имунизације.

– С обзиром да нам је до постизања колективног имунитета потребно још око 8.000 доза вакцина за све Обреновчане, позвао бих грађане који желе да се вакцинишу, да то учине у некој од 10 амбуланти у сеосим месним заједницама или у Дому здравља Обреновац, као и на градском тргу. Уколико неко има проблем са кретањем, може позвати број телефона 011/8726412, након чега ће екипе кућне неге доћи до грађана и извршити имунизацију – рекао је Чучковић и закључио да је главни циљ имунизације управо враћање живота и нормалног социјалног функционисања.

Он је поручио грађанима који имају све услове да приме вакцину, да то учине и на тај начин помогну друштвени опоравак.

– Мај је управо време када бисмо могли успешно окончати процес имунизације грађана, те је важно да сви који су здрави, радно способни, да приме вакцине, да то учине због своје деце која не смеју да приступе процесу имунизације, као и због свих оних којима се због неких специфичних обољења не препоручује  да приме вакцину – поручио је Чучковић и позвао грађане Обреновца на одговорност, како се не би понављале ситуације у којима значајан број оболели од ковида долази из општине Обреновац.