Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима расписала је конкурс за учешће у обуци „Управљање ЕУ пројектима за представнике удружења”. Обука је намењена представницима удружења, активистима и запосленима у цивилном сектору.

Циљеви обуке „Управљање ЕУ пројектима за представнике удружења” су подизање капацитета удружења за бољи приступ донаторским средствима унапређивањем сарадње са локалном заједницом, развијањем комуникације са кључним партнерима–институцијама и донаторским организацијама, јачањем вештина лобирања и припреме пројектне документације за конкурисање за доделу средстава за потребе финансирања пројеката.

– На основу недавно спроведеног истраживања, запослени у организацијама цивилног друштва идентификовали су велику потребу за додатним образовањем у области припреме пројектних предлога. Такође, у Београду функционише велики број новооснованих удружења којима је оваква обука неопходна. Обука је конципирана тако да теоријским и практичним радом полазници савладају вештине неопходне за успешно конкурисање за донаторска средства. Због великог интересовања Агенција по трећи пут организује ову обуку, а најновији циклус трајаће дан дуже. Полазницима је понуђен основни или напредни ниво обуке, у зависности од искуства које поседују у раду у цивилном сектору – рекао је Данко Рунић, директор Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима.

Након тродневног тренинга уследиће практични део обуке током којег ће се у форми менторског рада пратити развој пројеката полазника. Последњег дана обуке биће представљени предлози пројеката.

Рок за пријављивање је 13. март  до 14 часова. Обука ће бити одржана крајем марта и током априла, а тачан термин одржавања биће накнадно установљен. Текст позива и пријавни формулар може се преузети овде.