Након васкршњих празника, настављена је акција пролећне садње дрвећа и растиња на подручју општине Обреновац. Акцију под називом ”Посади свој хлад”, Jавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине спроводи у сарадњи са Саветима месних заједница, па је тако у оквиру поменуте акције ове недеље, месна заједница Конатице добила 50 садница јасена и 10 садница тополе.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић подсетио је на Поглавље 27,  којим се Србија обавезује да на целокупном простору подигне контигент шума на 40 процената.

– Од  стране Европске комисије препоручена је садња јасена, а разлог је што је то биљна врста која је у великој мери сечена током прошлог века. Међутим, то је биљка која успева на сваком терену, те је погодна за садњу и на нашим просторима – навео је Андрић.

Иницијатива да се саднице посаде у непосредној близини игралишта фудбалског клуба Звезда, потекла је из месне заједнице Конатице.

Како наводе из Савета месне заједнице Конатице, процењено је да би нове саднице могле у значајној мери заштити фудбалски терен од ветра, међутим на овом простору окупља се и већи број људи, те је донета одлука да се у овом делу месне заједнице посаде нове саднице.

Председник Савета месне заједнице Конатице Зоран Росић искористио је прилику и захвалио се Јавном предузећу за заштиту и унапређење животне средине на донацији садница.

Како наглашавају из овог предузећа, за успешност спровођења акције ”Посади свој хлад”, од изузетног је значаја добра комуникација са Саветима месних заједница, будући да на тај начин надлежни из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине добијају најреалнију слику потреба сваког појединачног простора на територији општине Обреновац.