Комисија за безбедност у собраћају општине Обреновац обрадоваће суграђане који су ове године постали родитељи. Наиме, како је највљено у плану је подела ауто седишта за децу рођену у периоду од 1. јануара до 1. маја 2021. године. На предлог Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац, расписан је јавни позив за подношење пријава за доделу бесплатних дечијих ауто седишта, a рок за подношење пријава истиче 20. маја текуће године.

Конкурс за доделу дечијих ауто седишта расписан је у среду, 5. маја, а овом приликом заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић позвао је све који су ове године постaли родитељи, да поднесу пријаве путем званичног сајта општине Обреновац.

Како би остварили право на доделу бесплатних ауто седишта, родитељи који аплицирају морају имати сву потребнуу документацији, те је неопходно да испуне одређене јавним позивом дефинисане услове.

– Неопходан услов за добијање ауто седишта јесте да оба родитеља имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац, те да један од родитеља буде власник возила и наравно да је дете рођено у дефинисаном року, од 1.1. до 1.5. ове године – навео је Станојевић.

Све пријаве за доделу бесплатних ауто седишта подносе се на сајту општине Обреновац, obrenovac.rs.

– Уколико неко од суграђна има техничих потешкоћа приликом пријаве на јавни позив, може се јавити службеницима одељења за развој, у канцеларији која се налази у некадашњој згради Посавине – истакао је Станојевић.

Изузетно је важно да родитељи правилно превозе децу у ауто седиштима намењеним за узрасну доб детета, будући да би се на тај начин спречиле теже повреде приликом евентуалних саобраћајних незгода.

– Циљ који је Комисија настојала да оствари поделом ауто седишта, је пре свега смањење броја повреда међу новорођеном децом, међутим такође овим акцијама настојимо да родитељима укажемо на значај безбедности деце у саобраћају – поручио је Станојевић.

С обзиром, да су средства опредељена овим јавним позивом ограничена, надлежни позивају заинтересоване да што је могуће у краћем року подесу пријаве, будући да је одлучено да се пријаве евидентирају према датумима подношења.

Све додатне информације у вези са овим јавним позивом, грађани могу добити позивом на број телефона 011/8728038.