У месној заједници Звечка у току су комунални радови на више локација. У сарадњи са Саветом за комунални ред и надлежним Јавним комуналним предузећима врши се уклањање дивље депоније у Улици Солунског фронта, сеча шибља код фудбалског игралишта и чишћење К2 и К3 канала.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да свака активност Савета за комунални ред у месним заједницама доста значи мештанима.

– Нама се обратила МЗ Звечка да решимо проблем дивље депоније која је настала због несавесних суграђана. Брзом акцијом и уз помоћ ЈП ”Београдвода” смо успели да очистимо, јер ни једна машина осим овако великих машина није могла да реши проблем. Ми смо од једног ругла у месној заједници Звечка направили једну прелепу ливаду – изјавио је Стојић.

 

– Такође, морам да нагласим да је ЈП ”Београдводе” наставило чишћење канала у дужини од пет километара које ће се обавити у наредном периоду. Савет за комунални ред ће бити свакодневно на терену и зато молим наше суграђане, гледајући слику иза која је настала због малог броја несавесних појединаца да не дозволе да икада дођемо у овакву ситуацију – поручио је Стојић и позвао становнике општине Обреновац да несавесне грађане који на непрописан начин одлажу отпад пријаве на број 062/302-518.

– Савет за комунални ред у сарадњи са комуналном инспекцијом и осталим службама ће реаговати и санкционисати сваког починиоца који дозволи себи овако нешто – закључио је Стојић.

Радош Илић, председник Савета месне заједнице Звечка поред тренутних радова најавио је и почетак осталих активности на санацији и изградњи инфраструктуре у овој месној заједници.