Данас је у угоститељском објекту Costa Coffee организована додела годишњих карата за превоз на релацији Обреновац-Београд за 2012. годину најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. Годишње карте су студентима уручили представници ауто-превозника “Ласта” и “Банбус”.

Годишње карте за превоз добило је 30 студената, и то 27 студената факултета и виших школа чији је оснивач Република Србија и 3 студената акредитованих приватних факултета. 15 годишњих бесплатних карата за превоз донирало је СП ”Ласта”, а других 15 годишњих карата СП ”Банбус”. Награђеним студентима ће сваког месеца бити уплаћиван износ на студентске персонализоване Бусплус картице.

– Традиционално више од пет година Градска општина Обреновац заједно са СП “Ласта” и “Банбус” додељује тридесет маркица за превоз до Београда. Ове године су у питању Бусплус картице и додела се углавном дешава након студенских награда које  делимо у децембру. Са доделом маркица каснимо два месеца, али то није претстављало проблем јер се већина током фебруара возила бесплатно на линији Обреновац-Београд, али наредног месеца то неће бити могуће. Ми смо наградили тридесет најбољих студената који су заслужили ове маркице – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

Награђени студенти су годишње карте добили на основу Конкурса за доделу 30 годишњих карата за превоз на релацији Обреновац–Београд. Право учешћа на Конкурсу имали су редовни студенти основних студија и студенти мастер студија који су први пут уписали одговарајућу годину студија, који нису изгубили, односно обновили ни једну годину студија, који су уписани на акредитоване факултете и више школе Републике Србије и који имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац, осим студената који су добили студентске награде у 2011/2012. години.