Паралелно са изградњом храма у месној заједници Ушће врши се и уређење порте. У сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине, месне заједнице Ушће и Црквене општине Обреновац посађено је 40 садница тополе.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине подсетио је да је 200 садница тополе подељено широм Градске општине Обреновац.

– Прави пример како Јавна предузећа у сарадњи са месном заједницом и Црквеном општином могу да направе један овако леп дрворед од 40 садница тополе. Ми настављамо са нашим акцијама у оквиру обележавања свих еколошких датума – рекао је Андрић и додао да ће порта храма на Ушћу бити додатно уређена.

Он је изјавио да су саднице тополе подељене у већини месних заједница и најавио добијање новог броја садница у наредном периоду.

Јереј Слађан Филиповић захвалио се месној заједници Ушће која је уступила саднице за порту храма.

– Како теку грађевински радови на храму тако ми почињемо и са радовима на уређењу наше порте. Прво што смо урадили јесу управо ове саднице, 40 садница тополе сада окружују нашу порту – казао је јереј Филиповић.