У току су радови на проширeњу граница Арборетума, једне од најпосећенијих јавних зелених површина у градском делу општине Обреновац. Међутим, у међувремену на овом простору, услед несавесног опхођења групе грађана према природном окружењу, формирана је дивља депонија која је захваљујући сарадњи Савета за комунални ред општине Обреновац и Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине, а уз помоћ служби Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, убрзо уклоњена.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић указао је на значај одговорног понашања према природи.

– Апелујем на грађане да не одлажу комунални отпад на местима која нису предвиђена за то, будући да су ово простори намењени свим грађанима, на овом месту могу доћи деца да се играју, те није примерено да овамо буду формиране дивље депоније – навео је Андрић.

Он је најавио да ће у наредном периоду у Арборетуму бити посађене саднице тополе, а по проширењу граница на овом простору биће посађене све оне заштићене биљне врсте, као и саднице које се не могу са лакоћом пронаћи на ширем подручју општине Обреновац.