И ове године Обреновац је један од домаћина 15. међународне бициклистичке трке Београд-Бања Лука. Данас у 11.00 сати,  друга етапа бициклистичке трке стартовала је из Обреновца, од градског трга ка Бјељини. Бициклисте из различитих делова света својим присуством подржали су грађани, као и представници општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је, да је бициклистичка трка Београд- Бања Лука један од показатеља пријатељства две државе, Србије и Републике Српске.

– Поносан сам што је данас Обреновац свет и што показујемо како Србија може да буде добар домаћин. Трудићемо се да током целог дана будемо достојни домаћини овог скупа и да сви такмичари који су у рангу најбољих буду задовољни – истакао је Чучковић.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић искористио је прилику и најавио богатију понуду спортских активности на територији општине Обреновац, будући да су у плану активности којима би се радило на томе да у наредном периоду заживи и бициклистички клуб, те ће бити простора за даље усавршавање неопходне инфраструктуре за развој бициклизма.

– Задовољан сам великим бројем учесника из целог света , али се надам да ће и такмичари бити задовољни условима које пружа општина Обреновац – рекао је Станковић.

Члан Већа општине Обреновац Новица Филиповац истакао је добру сарадњу општине Обреновац и градова у Републици Српској.

– Градска општина Обреновац, већ 10-ак година уназад добро сарађује са градовима из Републике Српске, а овај догађај је актуелан већ 2 године, те се надамо да ће у будућности постати традиционалан – навео је Филиповац.

Спортски диреткор Душан Гојић истакао је да је конкуренција велика, те да је 170 учесника бициклистичке трке данас стартовало, али је додао да се нада да ће данас репрезентација Србије изаћи на постоље.