Канцеларија за младе Градске општине Обреновац заједно са Школом интелектуалних вештина реализује бесплатни курс брзог читања. Технике брзог читања и развоја интелектуалних вештина похађаће 200 ученика и студената са територије општине Обреновац.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе подсетио је да је курс брзог читања један у низу програма који се организује за младе у Обреновцу.

– Као и остали програми и овај је бесплатан. Данас смо на часу са основцима да их учимо брзом читању и осталим интелектуалним вештинама. Овај програм се доказао да је заиста ефикасан и користан. Радује нас све веће интересовање младих за овај програм – изјавио је Мирићић.

– Ми смо се потрудили да обезбедимо још више места у односу на прошлу годину. Ове године имамо чак 200 полазника. Часови су осмишљени тако да један час имају уживо, а остатак онлајн. Важно је напоменути да се сви часови одржавају по свим епидемиолошким условима и да су сви полазници подељени по групама како не би имали нежељених ефеката – рекао је Мирићић и додао да је програм намењен матурантима основних школа, ученицима средњих школа и студентима.

– То је још један у низу пројеката који организујемо бесплатно за наше младе људе јер они су наша будућност и најбоље што овај град има – закључио је Мирићић.

Игор Ракић, оснивач Школе интелектуалних вештина изјавио је да је вештина брзог читања измишљена пре 60. година и која помаже људима у образовању.

– То је вештина која нам помаже да изградимо фокус, разумевање и способност присећања. Вештина брзог читања је јако корисна за све који желе да раде на свом образовању – поручио је Ракић и додао да ученици који савладају ову вештину имају могућност да скрате време за учење чак 40%.

Ракић је рекао да има добру сарадњу са Градском општином Обреновац и да млади из наше општине показују завидне резултате.