Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд” у сарадњи са „Друштвом пчелара Обреновац”, чланом „Агро кластера Обреновац”, организује двочасовну обуку под називом „Основе HACCP система”. Обука ће се одржати у уторак, 6. марта 2012., са почетком у 13.00 сати у свечаној сали Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу, Милоша Обреновића 90.

Обука је намењена пчеларима са територије Градске општине Обреновац, као и заинтересованим ученицима и професорима Пољопривредно-хемијске школе из Обреновца.
Последње две деценије,  HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points, је широко промовисан од стране FAO, USD/ FDA, WHO, CODEX, EC DIRECTIVE (Директива о хигијени хране 93/43), Food Low (Регулатива EC-178/2002) и неких других организација. Од 01. јануара 2006. године, HACCP је обавезујући на тржиштима ЕУ, а прихваћен је и од стране Канаде, САД, Аустралије, Новог Зеланда, Јапана  и низа других земаља.
 
Од 1. јануара 2009. HACCP  је у Србији постао и законска обавеза за произвођаче хране анималног порекла (Закон о ветерини), а усвајањем Закона о храни и постао је обавезан и за друге произвођаче. 
Обуку организује SGS Београд, део SGS Group, највеће светске организације за контролу, испитивање, мониторинг и сертификацију. SGS Group запошљава око 67.000 запослених и поседује мрежу од преко 1.250 канцеларија и лабораторија широм света.
Предавач је Вукица Молнар, Food Coordinator/FSMS Lead Auditor (Systems&Services Certification).