И ове године, Обреновац ће бити један од домћина 15. међународне бициклистичке трке Београд – Бања Лука. Због проласка бициклиста кроз општину Обреновац, у четвртак, 22. и петак 23. априла ове године у одређеном временском интервалу, биће обустављен саобраћај у појединим деловима града.

У четвртак, 22. априла од 11.00 сати доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја на путу Обреновац – Београд и од Обреновца до Шапца. Бициклисти ће се данас кретати улицама Милоша Обреновића, Љубе Ненадовића и Војводе Мишића. Од 13.00 сати очекује се нормализација саобраћаја на путу за Београд.

У петак, 23. априла од 10.00 сати очекује се обустава саобраћаја у централном делу градске општине, а старт трке планиран је у 11.00 сати. Бициклисти ће кренути од градског трга ка улицама Милоша Обреновића, Војводе Мишића, Љубе Ненадовића и Краља Петра првог. Друга етапа трке почеће у 12.00 сати, такође са градског трга, тако да ће се бициклисти кретати истом трасом, а затим наставити ка Шапцу, Шабачким путем, који ће такође бити затворен за саобраћај.

Нормализација одвијања саобраћаја, очекује се после 14.00 сати.