Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине спровело је акцију у којој је подељено 200 садница тополе месним заједницима широм Градске општине Обреновац.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине рекао је да је ово још једна акција у склопу пролећне садње.

– Данас ћемо поделити 200 садница тополе, у питању су саднице од две године старости које су већ развијене и не захтевају иницијалну негу. Акције оваквог типа ће се наставити кроз акцију ”Посади свој хлад” – поручио је Андрић и најавио нове саднице јасена, које ћу бити подељене грађанима.

– Идемо до те чувене цифре да сваки грађанин добије по једну садницу. Надамо се да ће сви наши грађани у сарадњи са месним заједницама посадити своје саднице – изјавио је Андрић и додао да се тиме унапређује животна средина не само у граду већ и широм општине Обреновац.

Андрић је објаснио да се ова акција коју спроводи ЈП за заштиту и унапређење животне средине реализује у сарадњи са представницима месних заједница.

Милан Стојић, одборник Скупштине Градске општине Обреновац рекао је да ће се добијене саднице посадити око фудбалског игралишта у месној заједници Скела и захвалио се Градској општини Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине.