На територији месне заједнице Пироман биће посађене нове саднице на местима где се најчешће непрописно одлаже комунални отпад, те је идеја да нови дрвореди сугеришу на значај очувања здраве животне средине. Данас ће бити засађено 12 нових садница које је донирало Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић најавио је да ће се и у будућности ово предузеће укључивати у сличне акције, како би пружили допринос уклањању дивљих депонија и очувању здраве животне средине.

– Проблеми са овим депонијама нису искључиво обезбеђивање потребне механизације за уклањање комуналног отпада, као и анимирање људи добре воље, већ се проблеми налазе пре свега у самој свести грађана, те планирамо да се у наредном периоду бавимо подизањем нивоа свети грађана о значају очувања животне средине – навео је Андрић.

Члан већа општине Обреновац Иван Стојић подсетио је да су службе Јавног комуналног предузећа, као и представници Савета за комунални ред општине Обреновац пре само неколико недеља, уклањали дивље депоније на територији месне заједнице Пироман-Бровић. Међутим, како су представници Савета ове месне заједнице одлучили да се прикључе акцији гашења дивљих депонија, коју је покренуо председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, на простору на коме се неретко налазе дивље депоније, биће посађен дрворед који ће бити баријера за нове депоније.

– На простору ове месне заједнице било је 5 активних депонија, од којих су 2 угашене, док ће у наредном периоду бити обављено чишћење депонија на још две локације, те се надамо да ће до краја месеца бити уклоњене све депоније са овог простора – нагласио је Стојић.

Председник Савета месне заједнице Пироман Ђорђе Матић захвалио је Јавном предузећу за заштиту и унапређење животне средине што су одобрили саднице, будући да су им на тај начин помогли да укажу на значај очувања животне средине.

Заменик председника Савета месне заједнице Пироман-Бровић Александар Бакић искористио је прилику и замолио све грађане са територије ове месне заједнице, да одлажу комунални отпад на прописан начин.