У току су радови на изградњи водоводне мреже на територији месне заједнице Велико Поље. Након реализације пројекта изградње мреже за водоснабдевање на територијама месних заједница Стублине и Велико Поље, према речима надлежних, очекје се око 500 нових прикључака на градској водоводној мрежи. Данас су радове обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.
Пре неколико месеци започети су грађевински радови на изградњи примарне водоводне мреже  у насељеним местима месних заједница Велико Поље и Стублине.

– У оквиру овог пројекта планирана је изградња око 12 километара нове водоводне мреже, од чега ће бити изграђено око 5,5 километара примарне водоводне мреже. Сви секундари су до сада изграђени, остало је још 600 метара примарне мреже до надвожњака – рекао је Матић.

Он је навео да су у току завршни радови на изградњи примарне водоводне мреже на територији месне заједнице Пироман, а према његовим речима у наредним данима очекује се добијање грађевинске дозволе за реконструкцију постојеће водоводне мреже  на простору месне заједнице Велико Поље, као и изградњу нове недостајуће мреже за водоснабдевање.

Према речима председника Савета месне заједнице Велико Поље Горана Марковића, око 1/3 домаћинстава на простору ове месне заједнице тренутно нема прикључак на водоводну мрежу.

– Током поплава 2014. године, готово сви бунари били су поплављени, те је тренутно квалитет воде у тим бунарима лош. Поред тога, ниво воде у бунарима значајно је опао, па неретко недостаје воде за личне потребе мештана – објаснио је Марковић и додао да ће грађани овог дела општине Обреновац, изградњом водоводне мреже, коначно решити проблем водоснабдевања.