Данас је капитен кошаркашке репрезентације Србије Мирослав Радуљица посетио Обреновац. Каријеру Радуљица је започео у КК ФМП из Железника, након чега се нижу многобројни успеси у његовој спортској каријери.

Овај успешни спортиста после низа година професионалног искуства, када се нађе испред публике која у њему види модел на који се треба угледати, осећа одговорност, те се труди да остави најбољи могући утисак.

– Не гледам на себе као на неког ко заслужује оволику пажњу, али када је већ тако, јако је важно пренети младима нешто добро – навео је Радуљица.

На основу постигнутих резултата, током дугогодишњег бављења спортом, Радуљица је могао пренети различите мотивационе поруке младим спортистима, које би могле утицати на њихов даљи професионални развој.

– Јако је важно да млади спортисти на почетку каријере створе осећај за обавезе, да поштују старије и ауторитете, али је јако важно и да се играју – поручио је Радуљица.

Он се овом приликом упознао са начином рада спортских клубова на територији општине Обреновац.

– Јако је битно да спорт буде доступан свима, знамо колико су тешка времена, те некада родитељи бирају неке друге ствари уместо спорта који је јако важан за децу – нагласио је Радуљица и додао да није фраза да се кроз бављење спортом млади удаљавају са улице, будући да се на спортским тренинзима они уче дисциплини, као и поштовању ауторитета.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић истакао је да је посебно важно да успешни спортисти, као што је Мирослав Радуљица посете тренинге младих спортиста.

– У Обреновцу су активна 4 кошаркашка клуба и покрет Марина Маљковић, а данашња посета  капитена репрезентације Србије  много значи деци – закључио је Станковић.