Ревија филмова са Београдског филмског фестивала почеће вечерас у Спортско-културном центру “Обреновац” пројекцијом филма “Локални вампир” црногорског редитеља Бранка Балетића. Ревију ће отворити Жељко Јоветић, председник Градске општине Обреновац.

 
Ова Ревија се у Обреновцу одржава већ годинама, креће пар дана након почетка ФЕСТ-а у Београду и ове године ће бити приказано седам изабраних филмова награђиваних на најзначајнијим фестивалима. Публика ће имати прилике да види остварења прослављених редитеља Ларса фон Трира, Нанија Моретија, браће Дарден, као и познате глумце Џорџа Клунија, Џуди Денч и ”Челичну леди” – оскаровку Мерил Стрип.
 
Оно што ће посебно обрадовати гледаоце је то што до улазнице могу да дођу уколико донесу 4 празне пластичне флаше или лименке, захваљујући пројекту ”РеКултура – рециклажом до улазнице”, чији је покровитељ Г радска општина Обреновац.
 
На отварању ФЕСТ-а у Обреновцу ће наступити Наталија и Петар са пријатељима, полуфиналисти такмичења ”Ја имам таленат”, који ће свирати познате филмске теме.