Против екипе ”Космаја”, рукометашице ”Радничког” наставиле су свој пут ка што бољем пласману у оквиру своје такмичарске лиге. Након посвећене игре, малом разликом изубио је ЖРК ”Раднички”, док су победу однеле рукометашице клуба ”Космај” и то са резултатом 32:31.

Бојан Фрлета, тренер ЖРК ”Раднички” истакао је да су у претходном периоду рукометашице играле претежно гостујуће утакмице, тачније од 9 одиграних утакмица, само су три утакмице одигране у Обреновцу, међутим како најављује следе утакмице на домаћем терену, па сходно томе очекује и боље резултате.

Ову утакмицу ЖРК ”Раднички” испратио је и председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић који је том приликом изразио велико дивљење успесима рукометашица из Обреновца у претходном периоду, али и задовољство популаризацијом рукомета.

– Највише нас радује пре свега изнедривање великог броја девојчица које постепено приступају првом тиму, из кадетских и јуниорских селекција – нагласио је Станковић.

Он је као највидљивији пример појединачног успеха у оквиру ЖРК ”Раднички” издвојио рукометашицу Љубицу Миловић, која је напредовала након низа успеха у игри за рукометни клуб ”Раднички”.

– Посебно нас радује што је Љубица Миловић добила позив за репрезентацију Србије у јуниорској селекцији, те је на припремама са репрезентацијом Србије провела 7 дана – истакао је Станковић и изразио наду да ће у будућности бити још оваквих примера.

Станковић је искористио прилику и пожелео срећу рукометним клуобовима у предстојећој такмичарској сезони и додао да ће Градска општина Обреновац у будућем периоду, као што је то био случај и раније подржавати рад спортских клубова, кроз реализацију многобројних програма, као што су програм Еко динар и различита програмска финансирања спортских активности.