У Канцеларији за младе општине Обреновац, уз поштовање свих епидемиолошких мера, почела је реализација програма ИТ обуке. Програм је намењен младим Обреновчанима који желе да стекну нова знања и вештине из области ИТ и на тај начин обогате своје радне биографије.

Обуке ће бити реализоване у просторијама YouthHub, а полазници свих курсева биће подељени у две групе.

– Као и сви програми, и ови курсеви су бесплатни за све младе Обреновчане, а доказ да радимо праву ствар, да смо одабрали актуелну тему, јесте велики број пријављених младих људи – рекао је Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац .

Организована су 3 различита програма, које ће похађати укупно 60 полазника. Обуке воде стручни људи из света програмирања, који полазницима преносе знања, која би могла бити од користи за неки будући посао ових младих људи.

Владимир Лаловић, предавач на ИТ радионицама истакао је да програм подразумева стицање стручних знања и вештина које су од користи за web развој, односно знања која су неопходна за даљи рад у ИТ сектору.

Велико интересовање младих Обреновчана гарантује наставак реализације ИТ обука и у будућем периоду, а из  Канцеларије за младе општине Обреновац најављени су још неки програми који ће бити расположиви младим суграђанима.

– Следеће недеље почиње реализација програма Школе интелектуалних вештина, то јест школа брзог читања. Током маја, настављамо са реализацијом програма припреме мале матуре за ученике основних школа, што је данас можда потребније него раније – навео је Мирићић и закључио да сви програми које реализује Канцеларија за младе општине Обреновац, показују да су млади будућност Србије, те да је популација младих највећа инвестиција.

Такође, из Канцеларије за младе најављују пилот пројекат који подразумева организовање припремне наставе за полагање велике матуре, а који ће бити реализован у свим средњим школама општине Обреновац.