Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са Школом интелектуалних вештина, током пролећа 2021. године организоваће за младе суграђане, курсеве брзог читања. Курсеви ће бити бесплатни, а пријаве за овај програм могу поднети ученици старији од 14 година (ученици завршног разреда основне школе), као и студенти, апсолвенти, студенти специјалистичких, мастер и докторских студија.

Курс Брзог читања подразумева едукацију на тему техника и стратегија ефикасног учења.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац  навео је бенефите које доноси курс брзог читања.

– Према досадашњим искуствима, очекивани резултати код свих ученика су минимум 75% већа ефикасност читања, што подразумева паралелни раст брзине читања и степен разумевања и присећања – рекао је Мирићић.

Он је овом приликом истакао да ће обуке похађати 200 полазника, те да ће предавања бити организована у складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама Владе Републике Србије, које имају за циљ спречавање ширења вирусне инфекције.

– Сви заинтересовани се могу пријавити попуњавањем онлајн пријавног формулара. – објаснио  је Мирићић.

Он је подсетио, да Канцеларија за младе организује низ различитих едукативних садржаја намењених младим Обреновчанима.

– Ово није једина обука коју овог пролећа организује Канцеларија за младе општине Обреновац, ове недеље почињу ИТ курсеви намењени младим суграђанима, а за ову годину најaвљена је и реализација припремне наставе за упис на студије за ученике средњих школа, као и припремна настава за основце за полагање мале матуре – нагласио је Мирићић.

Детаље о Јавном позиву и самом програму Брзо читање, можете погледати овде.