Захваљујући субвенцијама Града Београда, пољопривредници са територије градске општине Обреновац обновили су пољопривредну механизацију. Данас су представници Градске општине Обреновац и секратар за привреду Града Београда Милинко Величковић, посетили власнике пољопривредних газдинстава са територије месне заједнице Грабовац, који су искористили подстицајна средства како би унапредили производњу.

Према речима пољопривредних произвођача из месне заједнице Грабовац, који су аплицирали за подстицајна средства Града Београда, велику помоћ представљају субвенције намењене пољопривредницима. Власници пољопривредних газдинстава Сретен Рашић и Александар Љубојевић  из ове месне заједнице, захваљујући подстицајним средствима Града Београда, обновили су пољпрпивредну механизацију која ће извесно допринети ефикаснијој обради пољопривредних површина.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић навео је, да је на претходном конкурсу Града Београда, намењеном пољопривредним произвођачима, већи број обреновачких пољопривредника аплицирало и добило подстицајна средства за куповину пољопривредне механизације и прикључних машина.

– Газдинство Рашић добило је прилику да обнови своју механизацију, куповином 4 нове машине које ће бити од помоћи у даљој обради земље, која није мале површине – истакао је Станојевић и додао да му је посебно драго, што је Сретен млад пољопривредник који планира да настави да се бави пољопривредном производњом.

Он је овом приликом подсетио, да се власници пољпривредних газдинстава заинтересовани да обнове пољопривредну механизацију и унапреде производњу, могу јавити на актуелне конкурсе Града Београда, а о свим поједниности о јавним позивима, конкурсној документацији и начину аплицирања могу се информисати у просторијама Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Величковић је нагласио да је Град Београд препознао капацитет производње пољопривредног газдинства Рашић, те је ово пољпоривредно газдинство подржано на прошлогодишњем конкурсу и то у виду донирања 4 прикључне машине у вредности од 500.000 динара.

– Град Београд је пољопривреду сврстао на високо место, када је укупан привредни развој у питању, те су од 2016. године субвенције намењене пољопривредним произвођачима постепено расле – навео је Величковић и додао да су за ову годину опредељена подстицајна средства за развој пољопривредне производње у висини од 180 милиона динара.