Обреновац је првог дана викенда био домаћин најбољим младим рвачима Београда. Учешће на овом такмичењу узело је око 120 такмичара из свих клубова Београда.

Исто такмичење одржано је и прошле године у општини Обреновац, што је један од доказа да је Градска општина Обреновац спремна да помогне и рад рвачких клубова.

– Ово такмичење је добар увод у Светско првенство у рвању које ће се одржати следеће године у Србији, али је и показатељ добре стратешке политике Републике Србије, која и поред осталих улагања прави и два озбиљна рвачка центра у Кањижи и Београду. Ови центри биће интернатског типа и располагаће са по 50 соба, а ми са локала смо увек ту да испратимо стратешки развој спорта –  рекао је Милош Станковић председник Комисије за спорт општине Обреновац и додао да је рвање веома важан спорт за децу школског узраста.

Два рвачка клуба из Обреновца узела су  учешће на овом такмичењу. У општини Обреновац деца заинтересована за рвање, могу се прикључити овој спортској дисциплини на тренинзима у рвачким клубовима ТЕНТ и ”Соко”.

Ненад Павловић, председник РК  ”Соко”, навео је да је велико интересовање девојчица и дечака из Обреновца за ову спортску дисциплину.

Из градске Комисије за спорт наводе да ће наставити сарадњу са рвачким клубовима и надају се да ће велики број деце одабрати овај спорт, који је иначе најтрофејнији српски индивидуални и олимпијски спорт.