Општини Обреновац и Савету за комунални ред пријављене су 4 локације на простору месне заједнице Пироман-Бровић, на којима су формиране нове дивље депоније. На иницијативу Савета ове месне заједнице, надлежне службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” данас раде на уклањању непрописно одлаганог комуналног отпада.
Председник Савета месне заједнице Пироман-Бровић Ђорђе Матић овом приликом захвалио је Јавном комуналном преузећу ”Обреновац”, што су у најкраћем могућем року изашли на терен и омогућили да се уклоне дивље депоније са територије ове месне заједнице.

– На овом простору смеће непрописно одлажу најчешће мештани из других месних заједница. Међутим, ми се трудимо да уклонимо непрописно одлагано смеће, али грађани и након тога настављају да одлажу комунални отпад на местима која нису предвиђена за то – истакао је Матић.

Грађани из месне заједнице Пироман-Бровић одазвали су се позивима и дошли да радницима из надлежних служби Јавног комуналног предузећа, помогну да уклоне депоније.

– Савет месне заједнице Пироман-Бровић је млад и настојимо да наше село учинимо бољим, лепшим и здравијим местом за живот, те смо стога одлучили да се окупимо данас и помогнемо колико можемо – навео је Матић.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић истакао је да је ова акција још једна у низу оних које су спроведене на иницијативу Савета месних заједница.

– Сваког дана смо на терену, у контакту смо са Саветима месних заједницама, а Савет месне заједнице Пироман-Бровић показује велику жељу да сваки део ове месне заједнице буде уређен – рекао је Стојић и захвалио је свим мештанима који су се одазвали позиву да помогну приликом уклањања дивљих депонија.