Поводом обележавања 22. годишњице НАТО бомбардовања данас су представници Градске општине Обреновац и удружења бораца положили венце на спомен обележје погинулима током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

Народни посланик Ђорђе Комленски подсетио је да је 1999. године 19 земаља предвођених НАТО пактом напало Савезну Републику Југославију.

– 78 дана газили су међународно право, газили су повељу Уједињених нација, нису поштовали ништа и убијали су невине, разарали су Србију. Дошли су да отму оно што су наши чукундедови, дедови, очеви и њихови предци чували за своје потомке. Дошли су да отму оно што је најсветије и данас газе као што су газили пре 22. године – нагласио је Комленски.

– Данас НАТО пакт предвођен Сједињеним Америчким Државама заједно са шиптарским терористима, који се сада зову некакве квази безбедносне снаге вежба на територији Републике Србије против закона и повеља Уједињених нација, супротно резолуцији 1244. Мисле да су толика сила, да могу трајати у недоглед и да могу држати окупирано Косово докле год они то желе. Не знају они историју и никада неће разумети српски народ. Наша историја траје вековима, а њихова је кратка. Отрпели смо и дочекали да оду турски освајачи, многе смо испратили. Дочекаћемо да Косово и Метохија поново буде у потпуној власти Републике Србије. Живела Србија ! – закључио је Комленски.