Дечји вајарски атеље (ДВА) и Прва обреновачка основна школа, под покровитељством Градске општине Обреновац, позивају сву заинтересовану децу и омладину да се пријаве на вајарску радионицу која почиње у суботу 25. фебруара 2012. године у Првој обреновачкој основној школи.

 
Радионицу води Јасна Драмићанин, дипломирани примењени вајар. Пријаве се шаљу на мејл адресу jasna.dramicanin@gmail.com  или на телефон 061/69-13-178.
 
Стални термин радионице је суботом од 10 до 13 часова. 
Вајање спада у најстарије људске делатности. Прављење предмета од глине такође. Глина је материјал који опчињава својом лепотом и својим тајнама, као и многобројним могућностима обликовања. Развијањем осећаја за облик, форму и трећу димензију, моторних и визуелних способности, на занимљив начин, вајањем декоративних или употребних предмета од глине, деца из вајарског атељеа могу да причају о себи и свету који их окружује, а то је отворен пут ка деци целог света.
Сваки кративан рад развија интелектуалне способности и даје увек нове идеје, подстиче, истражује и развија дубље нивое људске комуникације, помера границе људских перцепција, ствара критички став и критичку публику, гради човечанство.