Обреновац је проглашен најбољим домаћином пролазног циља на прошлогодишњој, 14. међународној бициклистичкој Трци Београд – Бањалука. Током овогодишње, 15. трке Обреновац ће први пут у историји бити и домаћин етапе на једној од најзначајнијих спортских манифестација која повезује Србију и Републику Српску.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић угостио је директора међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука и спортског директора Ивана Стевића.

Том приликом, Чучковићу је уручена свечана плакета, с обзиром на то да је Обреновац проглашен најбољим домаћином пролазног циља на прошлогодишњој, 14. трци од Београда до Бањалуке.

Најважнији детаљ састанка тиче се овогодишњег, 15. издања.

Обреновац је и званично постао домаћин етапе на Трци Београд – Бањалука која ће се возити од 22. до 25. априла.

Првог дана такмичења трка ће стартовати са Трка Републике у Београду и возиће се до Шапца, где ће 22. априла циљем прве етапе бити уприличен и дана града Шапца.

Током те прве етапе, Обреновац ће бити домаћин пролазног циља, другу годину за редом.

Већ 23. априла, караван са више од 400 учесника из 30 светских земаља стартоваће из Обреновца.

Биће то једна од најзначајнијих етапа на трци, јер такмичари из Шпаније, Француске, Италије, САД-а, Холандија, Кине и Емирата, као и бициклистички тимови из региона, прећи ће границу између Србије и Републике Српске без заустављања.

Обреновац ће тако први пут у историји бити домаћин старта на једној од најзначајнијих трка у овом делу Европе, а циљ друге етапе биће у Бијељини.

Трећа етапа возиће се 24. априла од Бијељине до Власенице, док ће се последњег такмичарских дана трка возити, по свој прилици из Приједора до центра Бањалуке где ће се спектакуларном вожњом централним улицама Бањалуке завршити и 15. издање трке.