Данас су у просторијама Спортско културног центра ”Обреновац” додењене награде учесницима Светосавског конкурса. Ученицима Обреновачких основних школа награде за њихове литерарне и ликовне радове уручили су Зоран Ћорломановић, члан Већа Градске општине Обреновац и Вукашин Љуштина, директор библиотеке ”Влада Аксентијевић”.

Ћорломановић је подсeтио да се ове године због епидемије корона вируса није одржала манифестација ”Улица отвореног срца” поводом које је су били организовани литерарни и ликовни конкурси.

– Комисија за културу и Веће Градске општине Обреновац је одлучило да направимо један конкурс иако деца нису ишла у школу који ће се организовати поводом школске славе Светог Саве. Преко 120 литерарних и 100 ликовних радова знак су да су деца то озбиљно схватила – рекао је Ћорломановић и додао да постоји велики број талентоване деце.

– Спортско културни центар и библиотека ”Влада Аксентијевић” су заједно са Градском општином Обреновац учествовали у организацији овог конкурса. Такође, свим ученицима честитам и желим да учествују у наредним конкурсима који буду организовани – закључио је Ћорломановић.

Љуштина је рекао да су чланови жирија имали пуне руке посла да одаберу најбоље од најбољих радова.

– Близу 150 радова је пристигло, било је ту прозе и поезије. Изненадио сам се што деца пишу песме, којих је било у великом броју. Слободно могу да кажем да су песме обележиле овај конкурс и неколико песама је било награђено – изјавио је Љуштина.

– Награде за овај конкурс су симболичне, књига, годишња чланарина за библиотеку и базен. Сматрамо да се на тај начин бар мало одужимо за труд који деца целе године испољавају. Добар део школске године деца нису ишла у школу и ово је прилика да се искужу на начин који није дигитални – истакао је Љуштина.