Данас су представници Савета за комунални ред општине Обреновац са надлежним службама Јавног комуналног преузећа спровели акцију чишћења дивљих депонија на различитим локацијама месне заједнице Барич. Ово је још једна у низу акција уклањања дивљих депонија на простору општине Обреновац и посебно на територији месне заједнице Барич. Током ове акције, надлежне службе Јавног комуналног преузећа очистиле су непрописно одлаган комунални отпад у улицама Баричких бораца, Омалдинских бригада и на путу за Јасенак.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић замолио је суграђане, који уоче несавесно понашање грађана које се односи на непрописно одлагање комуналног отпада, да поднесу пријаву на број телефона 062/302-518.

– Започели смо акцију одношења амбалажног смећа на територији општине Обреновац, те бих разјаснио суграђанима да се под амбалажним смећем подразумевају картонске амбалаже у којима се пакује роба, а не комунални отпад који долази из домаћинства – навео је Стојић.

Председник Савета месне заједнице Барич Бранко Мрђа казао је да није сигуран зашто мештани месне заједнице Барич упорно не одлажу комунални отпад на прописан начин, већ се на различитим местима ове месне заједнице врло често због неодговорности суграђана појављују дивље депоније.

– Шта је разлог ове ситуације, не знамо, можда је једино решење да се што је могуће већи број људи ангажује и да пријављује грађане који на непрописан начин одлажу комунални отпад, како би се изрицале казне – навео је Мрђа.

Заменица председника Скупштине општине Обреновац Јелица Грчић позвала је суграђане, да сутра искористе ”кабасту суботу”.

– Сутра је ”кабаста субота” коју могу искористити суграђани у центру града, док је наредна субота резервисана за сеоске месне заједнице. Позивам суграђане да се пријаве на познат број телефона Јавног комуналног предузећа 064/8312596 и да свој отпад уредно спакују и одложе на приступачну локацију – рекла је Грчић.